#کیک_شکلاتی کیکی است که با #شکلات یا #کاکائو درست می‌شود.
مواد اولیه در یک کاسه ریخته و با هم مخلوط می‌شوند؛ سپس مواد مخلوط شده در یک قالب #کیک ریخته شده و در فر قرار داده می‌شوند تا کاملاً پخته شود.
سپس کیک از فر خارج شده و روی یک پایه خنک‌کننده قرار داده می‌شود.
اگر کیک‌ساز بخواهد، می‌تواند پس از خنک شدن کیک، با پخش کردن آیسینگ غلیظ روی آن، آن را تزیین کند.
کیک‌های شکلاتی هم در مغازه‌ها و هم در خانه تهیه می‌شوند. آنها یک غذای شیرین هستند و نباید همیشه خورده شوند، زیرا این کار ناسالم است.
انواع مختلفی از #کیک_شکلاتی وجود دارد که به دستور پخت و انواع مختلف شکلات مورد استفاده بستگی دارد.
کشورهای مختلف دستور پخت‌های متفاوتی برای کیک‌های شکلاتی دارند.
در #فرانسه، گاتو او شکلات محبوب است. در #آلمان، زاخِرتورته محبوب است.
در سال 1828، کنراد ون هوتن هلندی یک روش استخراج مکانیکی برای حذف چربی از لیکور #کاکائو ابداع کرد که منجر به تولید کره کاکائو و کاکائوی عمدتاً بدون چربی شد.
این کره، توده‌ای فشرده از مواد جامد بود که می‌توانست به عنوان "کاکائوی سنگی" فروخته شود یا به صورت پودر آسیاب شود.
این فرآیندها، شکلات را از یک کالای لوکس به یک میان وعده روزانه ارزان تبدیل کرد.
فرآیندی برای تهیه#شکلات نرم‌تر به نام کانچینگ در سال 1879 توسط رودولف سوئیسی ساخته شد و پخت آن با #شکلات را آسان‌تر کرد، زیرا "به نرمی و به طور کامل با خمیر کیک ترکیب می‌شود.
" تا سال‌های 1890 تا 1900، دستورهای شکلات بیشتر برای نوشیدنی‌ها بود.
در ایالات متحده، #کیک‌های #شکلاتی تک نفره در دهه 1980 محبوب بودند؛ در دهه 1990، کیک‌های شکلاتی تک نفره با مغز شکلات مایع محبوب بودند.